Angorakaninerna

 
För någon vecka sedan uppmärksammade SVT nyheten om hur illa angorakaniner i Kina behandlas av nytta till modeindustrin. Titta och läs om repotaget HÄR (varning för mycket obehagliga bilder!!). Jag kom förbi skandalen och blev som många andra - väldigt upprörd. Detta är alltså inte olagligt i Kina, produktionsförhållandena i videoklippen är fullt tillåtet där borta och pågar fortfarande. 
 
Kaningernas päls, angoran, använder man som textilfiber i kläder vilket gör att de blir mycket mjuka och varma. Pälsen kan faktiskt orsaka allvarliga problem för kaninen om den inte blir klippt regelbundet, och det finns kaninuppfödare som klipper av angoran med sax - en mycket bättre metod såklart. 
 
Många klädkedjor som H&M, Gina Tricot, MQ och Acne har omedelbart slutat sälja kläder med angora i. Det är såklart viktigt att de stora kedjorna tar ansvar men som konsument kan man även vara noga att titta på vad plaggen innehåller innan man handlar!!
 
Vill dö när jag tänker på hur mycket djurplågeri som just nu pågår i världen och hur lite jag gör åt saken. Det känns som alla blundar åt problemen och är för upptagna för att ta reda på hur saker och ting faktiskt går till. Usch, det är en äcklig och orättvis värld vi lever i. 
 
Läste en bra debattartikel kring ämnet av Kitty Jutbring - läs HÄR
 
/J

Kommentera här: