Bremen 2014

För någon vecka sedan tog min familj tillsammans med vårat traditionella resesällskap och kära grannar, ett flyg över till Tyskland, Bremen.
 
Vi åker alltid på semester tillsammans och planen var egentligen att vi skulle till Riga detta år, men priserna gick upp på flygen så vi började titta efter andra alternativ. Malin kom på förslaget Bremen - så random men också därför väldigt kul!! Nu har man upplevt Tyskland liksom. 
 
Vårat hotell hade tydligt rymden som inspiration till inredningen - love it. Här är den coola baren nere vid lobbyn. 
 
Här är utsikten från vårat hotellrum. Så vackert!! Vi bodde på "Innside Bremen Hotel" som bara låg en kort resa med spårvagn från centrum så det var väldigt lämpligt :) 
 
Sen bodde vi ju endast några få meter från detta också... stort köpcentrum med PRIIIMAAARK innuti!!!! Vill inte ens veta hur många timmar vi var där inne, haha. Hittade söta linnen för under 10kr/st liksom??? 
 
The grown ups. Vi åt middag på inne i vårat köpcentrum varje kväll. Det fanns mcdonalds, kfc, sushi, pizza, frozen yogurt, allt!! Här är vi inne på en lite finare resuaurang som hette Alex
 
Malins glas jämfört med mitt haha. 
 
När vi gick bland alla små söta gator i gamla stan hittade vi helt plötsligt denna butik helt dedikerad till jul-dekorationer, och lets face it det blir inte mycket bättre än så. Hela stället var fyllt med julkulor och glitter. Kan bara tänka mig hur mysigt det måste vara att handla här på vintern. 
 
Det här var det enda man fick ta kort på. En glorious julgran!!! Allting kostade ganska mycket så vi köpte ingenting men det var kul att bara titta runt :) 
 
En av höjdpunkterna på resan. Vi hittade ett mysigt kafé och satte oss ute i solen. Jag, mamma och Caroline beställde ett varsit glas vitt och mådde bra!! SÅ MYS. 
 
Rymd-hissen i hotellet som Jag, Caroline och Malin alltid tog för att det är coolare att åka rymdskepp än att ta trapporna. 
 
Här promenerade vi längst en marknad bredvid vattnet en solig förmiddag. Vi hade fint väder för det mesta och det var ju ganska skönt med några extra plusgrader lixx!
 
På denna restaurang åt vi lunch två gånger för det var sådan bra mat!! Cafe & Bar Celona hette det. 
 
Statyn med Stadsmusikanterna från Bremen! Klassisk saga av Bröderna Grimm, läs HÄR. 
 
Fångade ett fint moment på bild.
 
Yummeeey!! Hotellfrukost spelar sådan stor roll när man är ute och reser tycker jag! Här åt jag croissanter, lax och olika sorters te varje morgon. 5 av 5 toasters. 
 
Me and the papa. Sammanfattar årets resa till Bremen: bra priser, bra kultur, bra mat, bra shopping!! 
Är jättenöjd med våran lilla weekend till denna väldigt mysiga stad! :) Nästa år hoppas vi på Cannes filmfestival eller Bahamas typ :) 
 
/J 

Kommentarer:

1 MorV:

skriven

Vilka fina bilder!! Även om vissa ser ut som en tok på nån bild :( Längtar tillbaka :)

Kommentera här: